CsaládiNet - Információs és közösségi portál

Események, történések az ország legnépszerűbb, családi témában készült női portálján.

Friss topikok

Linkblog

Allergia és nyaralás

2009.07.14. 15:04 - CsaladiNet.hu

Címkék: stressz allergia nyaralás baba recept pulyka curry kikapcsolódás karfiol mondóka pollen bábszínház virágpor lencsi lány szezám mag vaskakas

Itt a nyár, fellélegezhetünk! Végre elérkezett a jól megérdemelt pihenés ideje, egész évben ezért dolgoztunk. Sajnos azonban nem mindenkinek ilyen örömteli a nyaralás gondolata. Az allergiás és az asztmás betegek számára nem kis odafigyelést igényel a nyaralás megszervezése.

Tippek allergiásoknak, hogy felhőtlen legyen a nyaralás

Európát tekintve a lakosság közel harmada szenved allergiában. Az előrejelzések szerint 2020-ra minden második európai érintett lesz valamilyen allergiás megbetegedésben, amely szinte minden korosztályt érint. Az utóbbi negyed században megkétszereződött a betegek száma, az allergia népbetegséggé nőtte ki magát.

allergiaA Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság ajánlása szerint sok mindenre oda kell figyelni, hogy a nyaralás alkalmával ne érje váratlan „meglepetés” az allergiában szenvedőket.

A legfontosabb a jól megválasztott úti cél. Az enyhe és a száraz klíma mindenképpen jótékony hatású. Ugyanakkor a tengerpart kiválóan alkalmas mindazok számára, akik pollenallergiában, netán ekcémában szenvednek. A sósvíz, illetve a nedves levegő kifejezetten jót tesz az ekcémás bőrnek. A hegyvidék szintén jó választás lehet, hiszen az 1500 méter feletti magasságot az atkák már nem szeretik. Természetesen választható más helyszín is a nyaraláshoz, de mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a pollennaptárt, és elkerülni a magas koncentrációjú időszakokat, területeket.

(A cikk folytatását elolvashatod a Családinet portálon, ide kattintva)

További friss cikkek (A címre kattintva olvasható a teljes cikk):

A nyaralás is lehet stresszhelyzet?

Az egész éves munka, rohanás és stressz után sokan a nyaralás alatt próbálják visszaszerezni életerejüket, növelni munkabírásukat. De elképzelhető, hogy a várva várt szabadság csak újabb feszültséget szül? Ki lehet-e pihenni egy-két hét alatt az egész éves hajtást?

Megszólal a Vaskakas

2009. július 19-én, vasárnap 21 órakor a Rába parti Víziszínpadon a Vaskakas Bábszínház bemutatja a "Megszólal a Vaskakas" című legújabb előadását

Mit énekeljünk, mondókázzunk a babáknak?

"Kis kece lányom" vagy "Erdő szélén házikó"? - avagy Mit énekeljünk, mondókázzunk a babáknak?

Szezámos pulykagolyók currys karfiollal

Ebben a melegben nekem már az is nehezemre esik, hogy egyáltalán kitaláljam, mit főzzek, nemhogy maga a megvalósítás... Karfiolból finomság.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladinet.blog.hu/api/trackback/id/tr271245890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása