CsaládiNet - Információs és közösségi portál

Események, történések az ország legnépszerűbb, családi témában készült női portálján.

Friss topikok

Linkblog

Mit tegyünk és mit ne tegyünk hőségben?

2009.08.10. 13:10 - CsaladiNet.hu

Címkék: vásárlás bőr család esküvő meleg gyerekek nyár recept tommyboy süni szelektív hőség lecsó csípés anett boris becker ételfertőzés

Az átlagosnál jóval magasabb hőmérséklet már nem csak a gyermekek, az idősek, vagy a keringési betegségekben szenvedők számára jelent megpróbáltatást. A hőség mindannyiunk szervezetét megterheli. Nézzük, hogyan tehetjük elviselhetőbbé!

A folyadék fogyasztás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyoznunk, különösen, ha hosszú napokon keresztül kell szembenéznünk hőséggel. A meleget pár napig ugyan jól tűri szervezetünk, ezután azonban a legerősebbek is kimerülhetnek. Szomjúságunkat azonban ne alkoholos, koffeintartalmú, vagy cukrozott italok fogyasztásával csillapítsuk, mivel ezek épp ellenkezőleg hatnak, vagyis felgyorsítják a folyadék távozását szervezetünkből.

Amennyiben megtehetjük, különösen a déli órákban maradjunk otthon. Szerezzünk be légkondicionáló berendezést, vagy ventilátort. Sétáinkat, s intéznivalóinkat a kora reggeli, vagy késő esti időszakban végezzük, s a szabadban keressük az árnyékos helyeket. Kint tartózkodásunk alatt viseljünk széles karimájú kalapot, világos, bő, szellős öltözéket. A gyermekeket ne öltöztessük túl.

(A cikk folytatását elolvashatod a Családinet portálon, ide kattintva)

További cikkeink, melyek hasznos tanácsokat adnak a nyárhoz:

A nyár kellemetlen velejárói
Szúrás, csípés, viszketés a nyári esték és nyaralások kellemetlen velejárói. A rovarcsípésekre egyéni érzékenységünktől függően reagálunk. Van, akinél csak enyhe panaszt okoznak, azonban különösen a gyermekek esetében találkozhatunk súlyosabb válaszreakciókkal. A duzzanat, vörösség és viszketés kezelésével kapcsolatban dr. Pintér Judit allergológus adott hasznos tanácsokat.

A nyaralás élménye vagy rémképe
Gyerekekkel nyaralni menni nem egyszerű dolog, nem lehet igazán kiszámítani előre, mire hogyan reagálnak, a változás és a sok újdonság mennyire viseli meg őket.

A nyári ételfertőzések megelőzhetők - Konyhai szabályok kánikulában
Nyaranta jelentősen megugrik az életmérgezések, ételfertőzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben nem is kell különösebben vagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertőzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára. A kellemetlen nyári betegség elkerüléséről dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa tájékoztat.

A test védősánca: a bőr
A nyári hónapokban kifejezett odafigyelést igényel a bőr, mivel több levegő és fény éri, és ki van téve a környezet káros hatásainak.

Vásároljunk szelektíven!
A szelektálás a köztudatban a hulladékprobléma nagybetűs megoldása. A szelektív gyűjtés valóban nagyon fontos, hiszen a szétválogatott hulladékot eltérítjük a lerakóktól, kevésbé terhelve a környezetet, az újrahasznosítás pedig sokaknak munkát ad.

10 pénztárcakímélő lecsó recept a szezonra
Lecsóimádóknak kötelező olvasmány! A lecsó ugyanis a nyári étkek csúcsa. Népszerűségi indexéről csak álmodik minden politikai párt és celeb. A lecsó ugyanis évszázados múltra tekint vissza (ha tud ilyet csinálni) és hozzávalói töretlenül a piaci vásárlási listák élén állnak.

Krumplilepény kukoricával
Nagyon egyszerű diétás recept krumpliból és kukoricából.

Süni - kreatív ötletek száraztésztából
Nagyon helyes sünit készíthetünk, sógyurmából és száraztésztából! A legapróbb kezek is készíthetik!

Boris Becker újra apai örömök elé néz!
A világhírű német teniszező felesége, Sharlely "Lilly" Kerssenberg gyermeket vár ugyanis. A hírt az asszony nagymamája kottyantotta el, aki már régóta szeretett volna, dédi lenni.

Egybekeltek
Tommyboy és Anett a Bazilikában tartotta mennyegzőjét, ahova tetemes, 130 fős vendégsereg kísérte el a jegyespárt. A limuzin a vőlegénnyel begurult a Bazilika elé, amikor is sajnálatos esemény zavarta meg az esküvőt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladinet.blog.hu/api/trackback/id/tr281300246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása