CsaládiNet - Információs és közösségi portál

Események, történések az ország legnépszerűbb, családi témában készült női portálján.

Friss topikok

Linkblog

február eleji ajánló

2009.02.05. 14:48 - CsaladiNet.hu

Címkék: blog interjú terápia család farsang népszokások mese kismama egészség művészet életmód allergia ötletek felvételi baba szülők valentin nap hagyományok

Februári első sztárinterjúnk Varga Domokos György-gyel, a "Fittyfirity - Igaz történet egy hajléktalanról és a csodálatos kutyájáról" című mese írójával készült, és a Sztárszerda rovatban olvasható.

Szemezgetés a CsaladiNet.hu legfrissebb cikkei közül:
(A cikkek a címre kattintva új ablakban nyílnak meg)
 

Egyre keresettebbek a kismamabarát intézmények
2007-től a kismamák számára sem ingyenes a felsőoktatás. Pedig a GYES-en, GYED-en lévők számára szinte lehetetlen a kötött nappali tanulmányok folytatása, a távoktatási vagy levelező képzések többsége pedig komoly anyagi megterhelést jelent a család számára.

Kötelező uniós rendelet a lisztérzékenyek élelmiszereiről
Európai uniós rendelet a lisztérzékenységben szenvedőknek szánt élelmiszerek összetételéről és címkézéséről.

Hogyan válasszunk óvodát, iskolát gyermekünknek?
"A gyermek ne gondolatokat,
hanem gondolkodni tanuljon,
ne hordozzák, hanem vezessék,
hogy a jövőben maga is ügyesen
tudjon járni
"
Kant

Népszokások, hagyományok, megfigyelések... - Február  l.
FEBRUÁR - Böjtelő hava
Február, hol a nyár? - visszhangzik emlékeinkből a Móriczi kérdés, s bár még mindig tél van, érződik reménye a tavasznak. Való igaz, még el kell űzni a zord időt, még farsangolhatunk, vigadhatunk egy keveset. Csak a gyerekeknek legyen mit enni, s ne jöjjön senkihez egy István bácsi, aki megenné az egész sonkát!

Viselkedészavaros gyermekek
A gyermeki neurózis megnyilvánulási területei specifikusak és gyerekekként más és más magatartástünetekkel társulnak.
A tünetek látszólag nem zavarják a gyereket, nem szenvednek tőle, a  környezet az, amely ezekre a viselkedésváltozásokra felfigyel.
A gyerek körül kialakul egy negatív háló amely fogva tartja és elmélyíti a problémáit. Kizárólag az egyénre összpontosítva lehetséges a jó eredmény megvalósítása.

Hát akkor kezdjünk bele!
Sokszor elhangzik ez a mondat, akármiről is legyen szó.
Nekem viszont feltett szándékom, hogy belekezdek abba a munkába, hogy mindenkit megpróbálok rábírni, hogy álmodozni kezdjen.
Az álmokból lesznek a csodák! - éljük át a csodát!

Immunterápia - Tartós megoldás az allergiára
Az allergiás betegek száma napjainkban folyamatosan emelkedik. A tünetek korra és nemre való tekintet nélkül egyre több ember életét keserítik meg, azonban bizonyos foglalkozási körökben különösen nagy gondot jelenthet a panaszok kezelése.

Alternatív iskolatípusok
Az intézményválasztás megkönnyítéséhez bemutatunk néhány pedagógia módszert!

A zöld disznó
Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás-tengeren is túl, volt egy király. Volt egy fia, de az nagyon gonosz volt, mert mindent megtehetett, ami csak eszébe jutott.

Feng shuival Valentin-napra I.
A közelgő Valentin-napot emlékezetessé és tökéletessé tehetjük, ha megfelelően és jó módszerrel készülünk rá. Ha unjuk, a kis szívekkel teletűzdelt ajándékokat, ha szeretnénk valami különlegeset, valami mást, akkor vegyük elő a feng shui tanácsait!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladinet.blog.hu/api/trackback/id/tr90924489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása